9 oktober 2023

Internationale Dag van de Handtas

Spaghettidag, Kaaspizzadag, Internationale Eet een Appel Dag… Noem een onderwerp en het heeft waarschijnlijk een eigen dag. 10 oktober is de Dag van de Handtas, voor velen een onmisbaar voorwerp! Daarom vieren we deze dag met wat weetjes over de handtas en natuurlijk een paar shoptips. Waar koop je een nieuwe handtas met de Vrijstad Culemborgpas?

Vrijstad Culemborg handtas-tips

Heb jij een nieuwe handtas? Ga naar Beijer Schoenen aan de Markt. De schoenspecialisten van Culemborg hebben namelijk ook een uitstekend assortiment tassen. Ontdek de leren tassen van Chabo of de vegan tassen van Bullaggi. Met diverse formaten, modellen en kleuren zit er altijd iets tussen dat past bij jouw stijl en behoeften. Op de website kun je alvast een voorproefje bekijken van de tassencollectie.

Ben je op zoek naar een bijzondere handtas? Dan kun je ook eens een kijkje nemen bij Wereldwinkel Culemborg. Je vindt hier altijd de leukste cadeaus en accessoires uit andere culturen die eerlijk en onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. Kleurrijk, vrolijke patronen, gemaakt van reststukken leer: voor welke fairtrade en duurzame tas kies jij?

Wil je nu echt een unieke tas, dan maak je die toch gewoon zelf? Toegegeven, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als jij een beetje creatief en handig bent aangelegd, kun je je Vrijstad Culemborgpas ook besteden bij Stoffenhuis Langhorst. Hier vind je een breed assortiment modieuze stoffen van hoge kwaliteit voor al jouw creaties.

handtas kopen dag van de handtas

Weetjes over de handtas

Heeft jouw handtas een rits? Ritsen worden sinds 1923 gebruikt als sluiting voor handtassen. Daarvoor maakte je je tas meestal dicht met een trekkoord. Het modemerk Hermès had in 1923 de primeur, maar sindsdien zijn ritsen populair bij allerlei handtasmerken.

Wist je ook dit al over de handtas?

De kleinste handtas ooit is neongroen, niet groter dan een zeezoutkorrel en onlangs op een veiling verkocht voor bijna 59.000 euro. We moeten het eigenlijk een kunstwerk noemen, want deze handtas kun je natuurlijk niet gebruiken. De makers reageren hiermee op de trend om handtassen steeds kleiner te maken, wat niet handig is voor de mensen die ze daadwerkelijk gebruiken om spullen te vervoeren.

De handtas is namelijk niet alleen een mode-item, maar vooral ook functioneel. We stoppen er behoorlijk wat in, zo blijkt ook uit een handtassenonderzoek. In de kleinste handtas zaten al 7 producten en in de volste tas zelfs 36! Naast telefoon, sleutels en portemonnee zijn lippenbalsem, de zonnebril en haarelastiekjes ook vaak in de handtas te vinden.

Als jij ook zo’n volle handtas bij je draagt, kun je de sportschool gerust overslaan. De gemiddelde handtas weegt namelijk bijna 3 kilo en de zwaarste handtas uit het onderzoek zelfs 8,7 kilo. Een prima training dus!

Vier de Dag van de Handtas

De Dag van de Handtas vier je natuurlijk door jezelf te trakteren op een nieuwe handtas met jouw Vrijstad Culemborgpas. Maar als jij al meer dan genoeg handtassen hebt of gewoon erg gehecht bent aan jouw lievelingstas, dan heb je misschien wat aan deze tips:

  • Verzamel alle tassen die je in huis hebt liggen en neem ze onder de loep. Gebruik je ze nog steeds of ben je klaar om er afstand van te doen? Misschien kun je een kennis blij maken met een van je tassen. Of doneer ze aan de kringloopwinkel.
  • Ben jij een van die personen met een handtas die 9 kilo weegt? Tijd voor een opruimbeurt! Schud je tas leeg en kijk wat er weg kan, naar een ander plekje of naar de prullenbak. Dat scheelt misschien een paar kilo’s! En als je dan toch bezig bent: een doekje over de buitenkant kan ook geen kwaad!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

valentijnsdag cheers

Cadeautips voor Valentijnsdag

Vier de liefde op 14 februari! Of dit nu je tiende Valentijnsdag met je partner is of de eerste met een nieuwe liefde, dit is de dag waarop je jouw liefde extra laat blijken. En voor alle stille aanbidders: durf jij vandaag eindelijk je hart te luchten bij de persoon op wie je een oogje

Vrouw leert kind muziekinstrument spelen

Goede voornemens: de Vrijstad Culemborg-editie

Ongeveer 4000 jaar geleden, in de tijd van de Babyloniërs, ontstond de traditie van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Toen de Babyloniërs het nieuwe jaar vierden, legden zij geloften af aan de goden, zoals alle schulden afbetalen of geleende voorwerpen teruggeven. In de loop van de jaren is de traditie een beetje veranderd. Nu

vrijstad culemborgpas_cadeaux a la carte

Verras deze kerst met de Vrijstad Culemborgpas

In de decembermaand hebben we het allemaal druk met feestjes, borrels, etentjes en de voorbereidingen daarvoor. En dan moeten er ook nog cadeautjes worden gekocht! Heb je al aan de Vrijstad Culemborgpas gedacht? Cadeaukaarten zijn ontzettend populair om te geven én om te krijgen. Je hebt dit cadeau relatief snel geregeld en als ontvanger is