Waarom de Vrijstad Culemborgpas

Landelijke (online) kadokaarten en -bonnen zijn het meest populaire cadeau om te geven met verjaardagen, valentijn, Moederdag, Vaderdag en met kerst.

Gemiddeld geeft een inwoner in Nederland €85,- uit aan kadokaarten. Voor Culemborg gaat het dan om 3 miljoen euro aan landelijke kadokaarten die de stad uitvliegt en dus niet bij lokale ondernemers terecht komt.

Terwijl lokale ondernemers superbelangrijk zijn voor de lokale samenleving en leefbaarheid in Culemborg. Het zijn de lokale ondernemers waar je altijd een warm welkom hebt. Waar je goede service krijgt en mooie lokale producten vindt. Waar je om de hoek heerlijk eten kunt en vlakbij huis naar het theater, film of muziekoptreden kunt gaan.

Lokale ondernemers zorgen voor (de eerste) baantjes, sponsoren plaatselijke sportclubs en verenigingen. Zij zorgen voor de gezellige versiering en verlichting op straat en onze sociale contacten.

Om een deel van de 3 miljoen euro aan landelijke kadokaarten terug te brengen naar Culemborg hebben de lokale ondernemers, met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Culemborg, de Vrijstad Culemborgpas gelanceerd. Deze lokale kadokaart is breed te besteden. Hiermee winkel, eet, drink en vind je ontspanning lokaal. Met de Vrijstad Culemborgpas kadokaart laten we geld in Culemborg rond gaan en er niet uitvliegen.

Voordelen voor ondernemers om aan te sluiten bij Vrijstad Culemborgpas

De Vrijstad Culemborgpas zorgt voor meer inkomsten op korte en lange termijn. Sluit je als lokale ondernemer aan en profiteer van het mechanisme om de te besteden gelden vast te houden en rond te laten gaan binnen Culemborg.

Consumenten met de Vrijstad Culemborgpas komen dan ook bij jou winkelen, eten, drinken en ontspannen. Met de Vrijstad Culemborgpas krijg je meer traffic, zichtbaarheid en kans op omzet.

Is dit alles? Nee … maar dit is wel het begin!

De mogelijkheden van de Vrijstad Culemborgpas gaan veel verder dan alleen een lokale kadobon. Maar we beginnen hier nu wel mee. De Vrijstad Culemborgpas brengt ondernemers in Culemborg extra omzet. Het geeft Culemborg een lokaal alternatief voor de landelijke en online kadokaarten.

Extra kansen met de Vrijstad Culemborgpas voor lokale ondernemers

De mogelijkheden van de Vrijstad Culemborgpas gaan veel verder dan alleen lokale kadobon. Met de Vrijstad Culemborgpas spelen we ook in op de trend ‘support lokaal’. Natuurlijk wordt de Vrijstad Culemborgpas niet alleen bij consumenten onder de aandacht gebracht.

Wist je dat:

  • 80% van de consumenten méér uitgeeft in de winkel dan de waarde van de lokale kadokaart!
  • waarbij 54% zelfs €43,- gemiddeld meer uitgeeft dan de waarde op de kadokaart.
  • Consumenten sneller de intentie hebben om terug te komen na het gebruik van de lokale kadokaart.
Wil je ook profiteren van de jaarlijkse gelden die rondgaan in Culemborg via de Vrijstad Culemborgpas?​

Aansluiten en verzilveren is heel simpel

In een paar stappen ben je aangesloten bij de Vrijstad Culemborgpas en profiteer je van de lokale gelden die rond gaan via deze lokale kadobon. Consumenten kunnen het te besteden bedrag op de Vrijstad Culemborgpas in één keer bij een aangesloten winkel of horecazaak  of culturele instelling uitgeven, of op verschillende momenten bij diverse aangesloten ondernemers. Van de Vrijstad Culemborgpas kun je dus heel vaak genieten en meerdere keren mee betalen.

Het verzilveren van de Vrijstad Culemborgpas wordt verwerkt met het systeem CityID.

Kosten Vrijstad Culemborgpas?*

  • GEEN eenmalige kosten;
  • GEEN maandelijkse kosten voor de eerste 50 partners
  • 5% afdracht alleen over het hetgeen ingewisseld wordt
    met Vrijstad Culemborgpas 
  • Voorbeeld: indien een klant €100,- moet afrekenen. €25,- betaald met Vrijstad Culemborgpas, de rest giraal / contant. Dan betaalt u uiteraard slechts 5% over de waarde welke betaald is met de Vrijstad Culemborgpas. In dit geval €1,25
  • komt er niemand, kost het u ook niets

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Raijmond Rison en het serviceteam staat elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 klaar om al je vragen te beantwoorden en informatie te geven. Wij zijn bereikbaar door middel van de onderstaande gegevens.

Contact

Serviceteam

Contact

Raijmond Rison

De Vrijstad Culemborgpas is een initiatief van ondernemer Rajimond Rison van Culemborgse Mannen, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ondernemersfonds Culemborg en samenwerking met GROUPCARD BV. GROUPCARD faciliteert al in een twintigtal gemeenten lokale passen en kadokaarten om lokaal te verbinden, lokaal geld rond te laten gaan, lokaal te sparen voor goede doelen en lokale loyaliteit te belonen.