2 januari 2024

Goede voornemens: de Vrijstad Culemborg-editie

Ongeveer 4000 jaar geleden, in de tijd van de Babyloniërs, ontstond de traditie van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Toen de Babyloniërs het nieuwe jaar vierden, legden zij geloften af aan de goden, zoals alle schulden afbetalen of geleende voorwerpen teruggeven. In de loop van de jaren is de traditie een beetje veranderd. Nu doen we met goede voornemens meestal een belofte aan onszelf, een persoonlijk doel voor het nieuwe jaar. Wat wil jij graag bereiken in 2024?

Goede voornemens, waarom zou je?

De klassieke goede voornemens, meer bewegen, gezonder eten, stoppen met alcohol, houdt bijna niemand vol. En dat zeggen we niet alleen om je beter te laten voelen! Minder dan 10% van de Nederlanders lukt het om hun doelen op de lange termijn vol te houden en de meeste voornemens worden zelfs na twee weken al opgegeven.

Tips om je goede voornemens wel vol te houden

Ben je vastbesloten om je goede voornemens dit jaar wel vol te houden, maak het jezelf dan niet te moeilijk. Als je te veel voornemens hebt of te grote doelen stelt, is de kans dat je faalt een stuk groter. Die negativiteit heeft niemand nodig. Dus in plaats van jezelf te verbieden om chocolade te eten, probeer je om elke middag een stuk fruit te eten. Als je dan uit school of werk die reep chocolade uit de kast haalt, heb je in ieder geval ook die vitamientjes van die appel in de middag binnengekregen!

Ik ga dit jaar…

Vaker afspreken met vrienden

Wie zegt dat leuke dingen niet goed voor je zijn? Als je tijd doorbrengt met mensen die belangrijk voor je zijn, voel je je meer ontspannen en gelukkiger. En de goede gesprekken die jullie voeren, stimuleren ook nog eens je creativiteit, energie en inspiratie.

Reden genoeg dus om wat vaker af te spreken in een gezellig restaurant of café in Culemborg om bij te praten.

Terras Culemborg Lekkers aan de Lek

Meer nieuwe dingen leren

Iets nieuws leren is een goede manier om je hersenen te prikkelen en in topconditie te houden. Bovendien krijg je er meer zelfvertrouwen van en is het gewoon leuk om nieuwe ervaringen op te doen. Of je nu verse pasta wilt maken, een muziekinstrument wilt spelen, een nieuwe sport wilt uitproberen of een paar woordjes in een vreemde taal wilt leren voor je volgende vakantie: het is allemaal goed voor je brein!

Twee mensen bij een boksbal

Lokaal shoppen

Koop jij je kleding meestal online? Neem jezelf dan dit jaar voor om wat vaker in de ‘echte winkels’ te shoppen. Daar doe je niet alleen jezelf, maar ook de lokale winkeliers een plezier mee. Bovendien kun je in de winkel rustig alles passen, nog wat advies vragen aan de verkopers of meteen die bijpassende accessoires voor je outfit vinden.


Culemborg heeft genoeg leuke kledingwinkels, dus wat houdt je nog tegen?

Kledingwinkels in Culemborg vrouw met kleding

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

valentijnsdag cheers

Cadeautips voor Valentijnsdag

Vier de liefde op 14 februari! Of dit nu je tiende Valentijnsdag met je partner is of de eerste met een nieuwe liefde, dit is de dag waarop je jouw liefde extra laat blijken. En voor alle stille aanbidders: durf jij vandaag eindelijk je hart te luchten bij de persoon op wie je een oogje

vrijstad culemborgpas_cadeaux a la carte

Verras deze kerst met de Vrijstad Culemborgpas

In de decembermaand hebben we het allemaal druk met feestjes, borrels, etentjes en de voorbereidingen daarvoor. En dan moeten er ook nog cadeautjes worden gekocht! Heb je al aan de Vrijstad Culemborgpas gedacht? Cadeaukaarten zijn ontzettend populair om te geven én om te krijgen. Je hebt dit cadeau relatief snel geregeld en als ontvanger is

Sinterklaas kleurplaat

De gezelligste tijd van het jaar is hier! Om het Sinterklaas-feest nog leuker te maken, hebben wij een bijzondere kleurplaat gemaakt die je gratis kunt downloaden. En niet alleen Sinterklaas staat op deze kleurplaat, maar ook Culemborg komt erop voor. Herken jij het Culemborgse gebouw? Heb je zin in een creatieve middag in Sinterklaas-sfeer? Verzamel