23 juli 2023

5 keer doen in de vakantie met je Vrijstad Culemborgpas

In de vakantie heb je eindelijk tijd om al die dingen van je lijstje af te strepen. En dan hebben we het niet over dat ellendige to-dolijstje met klusjes als de schuur opruimen, de keukenkastjes schoonmaken en de ramen lappen. Kies deze zomervakantie voor ontspanning en leuke dingen. Wij hebben vijf vakantieactiviteiten voor je verzameld, gewoon hier in of rond Culemborg. En als je tijd over hebt, kun je altijd nog die klusjes overwegen…

Plan een picknick

Culemborg nodigt uit om te wandelen. Naast de leuke binnenstad heeft de omgeving ook genoeg groen. Bos, weiland, water, dieren, speeltuinen, verharde en onverharde paadjes: je vindt het er allemaal. Voor het echte vakantiegevoel haal je een lekker picknickpakket bij Bakker Bart om tijdens of na je wandeling van te genieten.

Fietsen in Culemborg

Wil je meer van Culemborg en de Betuwe zien, dan doe je dat op twee wielen. Stap op je fiets en verken de fruitboomgaarden, forten, molens en het waterrijke landschap. Een onderhoudsbeurt nodig voordat je aan je fietstocht begint? Ga even langs bij Grauwelman Tweewielers. Tip: Je kunt hier ook fietsen of e-bikes huren.

Steek de barbecue maar vast aan

Er gaat niets boven de geur van de barbecue op een mooie, zomerse dag. Houd jij van vis, vlees of vega? Keurslagerij Burggraaf heeft het allemaal, inclusief sausjes, salades en stokbrood met kruidenboter. Hoe makkelijk wil je het hebben? Dus steek die barbecue aan en ga lekker buiten eten.

Afkoelen met een ijsje

Natuurlijk mag ook een ijsje niet ontbreken op een zonnige dag. Misschien heb jij standaard een voorraadje in de vriezer liggen, maar voor het echte vakantiegevoel eet je een ijsje buiten de deur. Geniet op een terrasje of tijdens een wandelingetje langs het water. Bij Tante Zas & Co haal je NICE-ijsjes: 100% natuurlijk én lekker.

Dagje museum

In het Elisabeth Weeshuis Museum ervaar je het leven van de weeskinderen die hier tot 1952 hebben gewoond. Hoe anders was het toen om kind te zijn? Bekijk de keuken, kelder en slaapzaal. Kom meer te weten over beroepen als een tonnetjesophaler en griendwerker. Of maak je eigen shampoo of deodorant. Een leuk en informatief uitje voor jong en oud!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Kledingwinkels in Culemborg vrouw met kleding

3 keer kledingwinkels in Culemborg

Is jouw kledingkast toe aan een frisse update voor een nieuw seizoen? Of ben je op zoek naar een leuke outfit voor een bruiloft, verjaardag of ander feestje? Er is altijd een reden om kleding te kopen en al helemaal als je nog een Vrijstad Culemborgpas hebt liggen. Er zijn namelijk geweldige kledingwinkels in Culemborg

Terras Culemborg Lekkers aan de Lek

De leukste terrassen in Culemborg

Op die dagen dat het zonnetje schijnt, vind je ons het liefst op een terrasje. Een goede kop koffie, een zomerse lunch, een uitgebreid diner in de openlucht of gewoon lekker borrelen: het is allemaal nóg gezelliger als je op het terras zit. Ontdek hier de leukste terrassen waar je met je Vrijstad Culemborgpas kunt