23 mei 2022

Ondernemer in het zonnetje: Culemborgse Mannen

Raijmond Rison is initiatiefnemer van de Vrijstad Culemborgpas. Bijna 58 jaar geleden is hij geboren in Schagen en getogen in Haarlem. Inmiddels woont hij alweer bijna 10 jaar in Culemborg en heeft hij 3 volwassen kinderen. Zijn carrière begon in 1987 bij de V&D. En nu is hij al bijna 5 jaar mede-eigenaar van Culemborgse Mannen. Dit ging via detachering, Brilmij, een eigen fitnesscentrum, Shoeby franchise winkel in Culemborg en Shoeby Zaltbommel. Daarnaast is hij ‘s nachts wakker te maken voor Peaky Blinders.

Hoe is Culemborgse Mannen ontstaan?

Kassa Culemborgse Mannen

Raijmond is vanwege de vrijheid om eigen te ondernemer zijn en het warme hart voor Culemborg, samen met Tim en Jenneke Vink, bijna 5 jaar geleden Culemborgse Mannen gestart. De reden voor het kiezen van herenmode was dat Tim veel kennis over herenmode en een groot netwerk in deze branche heeft. Ook was er in het middensegment al bijna niets meer na het wegvallen van diverse kledingzaken. Hier lag dus een gat in de markt om te vullen.

De liefde van Raijmond voor herenmode verklaart waarom hij graag Peaky Blinders kijkt. Die sfeer vind je terug in zijn winkel en de collectie die hij voert. Tevens vindt Raijmond het mooi dat hij zoveel mogelijk mensen toegevoegde waarde kan bieden. Dit doet hij door een bakje koffie te bieden, de huiselijke sfeer in de winkel, eerlijk advies, extra service en de gezelligheid. Bovendien gelooft hij in fairtrade: meerwaarde bieden door het verkopen van een kwalitatief product op een sociale en eerlijke manier.

De passie van Raijmond sluit hier goed op aan. Hij wil mensen immers inspireren en laten zien dat veel dingen anders kunnen. Hij licht toe: ‘’Wees niet ouderwets, maar geloof ook niet in alleen maar vooruitgang. Soms is hoe het is ook goed genoeg. Bovendien ben ik als ondernemer erg trots op mijn plek in de lokale gemeenschap. Ik kan hiermee écht een steentje bijdragen aan het wel en wee van de inwoners en de stad.’’

Raijmond Rison eigenaar

‘’Wees niet ouderwets, maar geloof ook niet in alleen maar vooruitgang. Soms is hoe het is ook goed genoeg.’’

Raijmond Rison, mede-eigenaar Culemborgse Mannen en initiatiefnemer van de Vrijstad Culemborgpas

Het creëren van een écht clubgevoel

Raijmond is een verbinder en gelooft in de kracht van samenwerken. Hij vertelt over de Vrijstad Culemborgpas: “De lokale ondernemers vormen samen het ‘Warenhuis’ van Culemborg. Het stukje samenwerking en de gedeelde uitingen maken dit beeld sterker. Met de pas kunnen we samen de lokale klanten belonen en lokaal kopen stimuleren.” Bovendien is de winkel een prachtige plek als soort openbare huiskamer waar hij heel veel mensen kan ontmoeten. En ontmoeten is het startpunt voor verbinden.

Door het steunen van de Vrijstad Culemborgpas ervaart Raijmond het voordeel dat hij samen met de andere ondernemers het lokaal shoppen op een sympathieke manier kan stimuleren. Hierdoor wordt de lokale economie bevorderd én het is beter voor de stad, het klimaat en uiteindelijk de pashouders zelf. Er wordt ook wel een clubgevoel gecreëerd.

Positieve en leuke reacties

Herenmode Culemborg

Als initiatiefnemer van de Vrijstad Culemborgpas heeft Raijmond al veel positieve en leuke reacties gehad. Zo geven klanten aan dat ze het een mooi ontwerp, goed idee en initiatief vinden. Het is mooi dat Raijmond zich hiervoor inzet. Consumenten kiezen daarom voor de pas van Culemborg als cadeau in plaats van een landelijke cadeaubon. 

Raijmond heeft als droom en wens om in 2023 nog meer mensen blij te kunnen maken. Hij zal zich daarom in blijven zetten voor de Vrijstad Culemborgpas. Hierdoor draagt hij bij aan meer lokale verbinding, loyaliteit en een levendige stad. Lokaal geld blijft binnen de gemeente. Hoe fijn is dat!

Way to go Raijmond!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Bloemenhuist-Terweyde-in-Culemborg-ondernemer-in-het-zonnetje

Ondernemer in het zonnetje: Bloemenhuis Terweyde

Na jaren in de bloemen te hebben gewerkt werd Marloes van Nuijssenborgh gevraagd omsamen met haar vriend Björn Peterse Bloemenhuis Terweyde over te nemen. Na wat wikkenen wegen waagde ze samen 4 jaar geleden de sprong. Al hun passie en creativiteit kunnenze in hun werk kwijt. Een échte bloemenwinkel Als ondernemers mogen ze samen hun